Bright Access

Winnende royal flush speler

cropped flaticon straqmarketing 2 - StraQ-marketing marketingstrategie adviesbureau

Een toonaangevende zakelijke glasvezelleverancier. Met een hoofdkantoor in Enschede en een glasvezelnetwerk verspreid over tientallen bedrijventerreinen in heel Nederland. De marketing uitdaging van Bright Access is niet het overtuigen van de middenklassen bedrijven om over te stappen naar glasvezel, maar de overtuiging om het nu te doen. Met de snel groeiende technologische ontwikkelingen, het thuis werken en de groeiende bedreigingen van hacken om bijvoorbeeld achter persoonsgegevens te komen, maakt de snelle en veilige glasvezelverbinding van Bright Access noodzakelijk voor het mkb. Op marketing gebied heeft Bright Access twee doelgroepen: partners (betreft de regionale ict-leveranciers) en de eindgebruikers (betreft middenklasse ondernemers op bedrijventerreinen)

Complete marketingstrategie, website optimalisatie voor Bright Access

Partnerprogramma

De regionale ict-leveranciers zijn de partners voor Bright Access. Voor Bright Access de uitdaging om prospect partners te werven en bestaande partners te activeren en betrokken te houden. Hiervoor heeft StraQ-marketing in samenwerking met de eigen buitendienst, een partnerprogramma ontwikkeld. In dit partnerprogramma worden verschillende marketingkaarten gespeeld.

online marketing - StraQ-marketing marketingstrategie adviesbureau

Online marketing

Met een online campagne via verschillende kanalen (SEA, Social advertising, E-mail campagnes) in combinatie met direct mailing worden prospect partners per regio, warm gemaakt voor het partnerschap met Bright Access.

Dashboarding - StraQ-marketing marketingstrategie adviesbureau

Dashboarding

Bij de marketing campagnes hoort het overzichtelijk documenteren van de voortgang en de resultaten. Daarom is de dashboard kaart voor Bright Access onmisbaar.

marketing automation - StraQ-marketing marketingstrategie adviesbureau

Marketing automation

Zowel tijdens het werven van de partners als het activeren en betrokken houden van de partners tijdens het partnerprogramma, wordt de marketing automation kaart gespeeld. Vanuit één overzichtelijk platform worden partners gemaild, is er zicht op de activiteiten en de status van de partners en vind met minimale inzet volledig gepersonaliseerde e-mail campagnes plaats.

Een exclusieve dag in Avonturenpark Hellendoorn met gratis entree, lunch, koffie/thee en snack voor alle doelgroepen

StraQ-marketing verzorgde voor deze actie een maanden durende, uitgebreide campagne. Zowel offline als online. Deze campagne resulteerde in een enorme groei in naamsbekendheid. Met reacties als ‘O Bright Access, jullie zijn van die Hellendoorn actie’, wisten we zeker dat de campagne een groot succes werd. 

En hoe.

Op 6 november genoten ruim 3.000 blije bezoekers (bestaande uit nieuwe en bestaande partners en nieuwe en bestaande klanten, inclusief hun families) van een compleet verzorgde dag in een volledig Bright Access branded Avonturenpark Hellendoorn. Met een eigen ontworpen Bright Access Mascotte (~Wolkie), een partnershow en een speurtocht voor kinderen incl. leuke Bright Access puzzel bij een correcte oplossing. 

Een organisatie die volledig door StraQ-marketing is bedacht, uitgerold en uitgevoerd.

StraQ-marketing brengt Bright Access naar Avonturenpark Hellendoorn

Eindgebruikers

De middenklasse ondernemers op bedrijventerreinen vormen de tweede doelgroep. Verspreid over het hele land heeft Bright Access haar glasvezelnetwerk liggen. Voor StraQ-marketing de uitdaging om de naamsbekendheid van Bright Access te vergroten en het mkb ervan te overtuigen liever gister dan vandaag de keuze te maken voor glasvezel. Om een bedrijventerrein gestructureerd deze keuze te laten maken, heeft StraQ-marketing een klantreis uitgezet waarin de verschillende afdelingen, marketing, sales en civiele uitvoering, naadloos op elkaar inspelen. Ook hierbij worden verschillende marketing kaarten ingezet.

online marketing - StraQ-marketing marketingstrategie adviesbureau

Online marketing

De klantreis voor eindgebruikers begint met een naamsbekendheid campagne. Dit is wederom een combinatie van online en offline campagnes. Verschillende acties worden bedacht om het nieuwe bedrijventerrein bekend te maken met Bright Access.

Dashboarding - StraQ-marketing marketingstrategie adviesbureau

Dashboarding

Ook voor deze doelgroep en online/offline marketing campagnes wordt de dashboard kaart ingezet om overzicht te houden in doelen en resultaten van de marketing uitingen.

website optimalisatie - StraQ-marketing marketingstrategie adviesbureau

Website optimalisatie

Om de eindgebruikers, maar ook de partners, zo goed mogelijk een beeld te geven van Bright Access en haar netwerk, is StraQ-marketing bezig met het ontwikkelen van een nieuwe website voor Bright Access. Na verwachting is deze nieuwe website medio 2021 live. Bij de ontwikkeling staan google optimalisatie en gebruiksvriendelijkheid op meerdere devices voorop.

“Een resultaatgericht, no nonsense professional met gedegen kennis van haar vakgebied. Wordt geruisloos een onvervangbaar waardevol lid van je team.”

Janarthanan Sundaram, Bright Access

“Het meedenken en meedoen is een winnende combinatie die ik maar zelden tegenkom. "

StraQ-marketing heeft vanaf dag 1 met ons meegedacht en niet alleen heel treffend duidelijk gemaakt wat er nodig was, maar ook actief ondersteund om het allemaal voor elkaar te krijgen. En tips gegeven hoe zo efficiënt mogelijk om te gaan met het budget. StraQ-marketing adviseert niet alleen, maar doet ook met je mee.
Ik beveel StraQ-marketing van harte aan voor iedereen die wel het resultaat wil, maar niet alles zelf wil doen.

Maurice Pahladsingh, ondernemer (Stem Divers)